iStock_000015866229XSmall-671x447

Beneficiile protezei scheletate

Protezele dentare reprezintă o formă excelentă de mascare a lipsei dinților naturali. Nu îți dorești să ajungi să porți o proteză dentară, însă dacă ți-ai neglijat dantura și ai ajuns să suferi de edentație, probabil că aceasta ar fi cea mai viabilă modalitate de refacere a zâmbetului. Proteza scheletată este în continuare foarte apreciată de medici și de pacienți deopotrivă, deși există metode mai moderne de umplere a spațiilor lipsă de pe arcade.

CE ESTE PROTEZA SCHELETATĂ

În cazul în care te confrunți cu dinți lipsă și iei în considerare folosirea unei proteze dentare, este indicat să discuți cu medicul tău, pentru a stabili împreună ce tip de proteză ți s-ar potrivi cel mai bine în funcție de problemele cu care te confrunți. Proteza scheletată este o soluție foarte bună, mai ales dacă nu ești dispus să investești în implanturi dentare.

O proteză scheletată este alcătuită dintr-un schelet metalic, o bază acrilică care imită culoarea gingiei și dinți artificiali. În ceea ce privește acorarea pe dinții restanți, aceasta se poate realiza prin mai multe elemente, printre care croșete, pinteni, culise și magneți.

Chiar dacă ai impresia că prin alegerea unei proteze dentare scheletate vei avea de suferit la capitolul estetic, să știi că îți faci griji degeaba, întrucât partea metalică nu va rămâne la vedere. Dimpotrivă, vei obține o dantură la fel de frumoasă precum cea pe care o aveai înainte să-ți pierzi dinții.

PROTEZA SCHELETATĂ ȘI BENEFICIILE PE CARE ȚI LE OFERĂ

Scopul unei proteze dentare este acela de a-ți reda masticația optimă, dar și de a-ți reda încrederea în aspectul tău fizic. Cu o proteză scheletată obții o mulțime de beneficii, printre care:

  • rezistența în timp, grație suportului din aliaj metalic
  • confort la purtare
  • îmbunătățirea fizionomiei
  • stabilitate excelentă la vorbit și mestecat
  • aspect estetic incontestabil

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

PREȚUL PROTEZEI SCHELETATE

Proteza scheletată are un cost mai mare decât cel al unei proteze dentare clasice, deoarece realizarea ei implică o tehnologie avansată, precum și o pregătire profesională înaltă. La Ivory Clinica Dentfix, proteza scheletată cu croșete turnate sau sisteme speciale costă 2500 de lei, însă pentru confortul tău, merită să faci această investiție.

CÂND ESTE RECOMANDATĂ PROTEZA SCHELETATĂ

La fel ca toate celelalte proteze dentare, și cea scheletată are situații în care este recomandată sau în care ar trebui înlocuită cu un alt dispozitiv.

Atunci când pe arcadă mai există dinți, dar poziția lor nu este favorabilă pentru o proteză dentară fixă, medicul poate recomanda proteza scheletată. De asemenea, aceasta poate fi o opțiune bună și în cazul în care nu se pot realiza implanturi dentare din motive de sănătate.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *