download

Ata dentara

 

Ata dentara indeparteaza placa dentara si resturile de mancare care se lipesc pe dinti si intre dinti, de gingii si controleaza respiratia urat mirositoare. Folosirea zilnica a acesteia este recomandata de dentisti alaturi de periuta de dinti. 

Mod de folosire

Desfaceti aproximativ 40 cm de ata dentara. infasurati capetele dupa degetele mijlocii si prindeti ata intre degetul aratator si degetul mare, lasand libera o sectiune de aproximativ 3-4 cm. Folositi degetele aratatoare pentru a introduce ata intinsa intre dintii de jos si degetele mari pentru dintii de sus. Ghidati ata in spatiile dintre dinti si dintre dinti si gingie, incercand sa “razuiti” suprafata dintelui cu o miscare in “zig-zag”.

-Curatati bine fiecare spatiu dintre dinti de fiecare data cu o bucata curata de ata. Curatati si dupa conturul ultimului molar.

– Este foarte posibil ca prima data cand folositi ata dentara gingiile sa sangereze. Acest lucru va inceta in cateva zile. Daca persista consultati medicul stomatolog.

– Mentineti intotdeauna ata incordata pe suprafata dintelui. Nu faceti acelasi lucru si pe gingie; ata dentara se foloseste doar pe dinti.

– Folositi ata in fiecare zi, deoarece placa bacteriana se formeaza intr-un timp foarte scurt, chiar si pe dintele curat. Formarea repetata de placa bacteriana duce la aparitia tartrului intr-un interval de 24 pana la 72 de ore. Tartrul poate fi indepartat numai de medicul stomatolog.

!!! Foloseste intotdeauna ata dentara inainte de spalatul pe dinti, nu dupa.

!!! Medicul stomatolog recomanda folosirea atei dentare o data pe zi, timp de 3 minute. 

 

Clinica Dentara Ami-Dent

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *