gingivita-de-sarcina1

Gingivita de sarcină

Ce este gingivita de sarcina?

Gingivita de sarcina este o afectiune des intalnita la gravide, dar care, din fericire, poate fi prevenita si tratata cu usurinta.

Gingivita de sarcina reprezinta umflarea/inflamatia gingiilor si afecteaza multe femei gravide, in special in prima parte a perioadei de sarcina. Este cauzata de un strat bacterian care creste pe dinti si duce la acumularea de placa dentara ce irita tesutul gingival, sensibilizandu-l si inflamandu-l, conferindu-i o culoare rosu aprins si o predispozitie mai ridicata de sangerare.

Cum puteți preveni sau trata gingivita de sarcină?

Ca majoritatea bolilor, este mult mai bine să o preveniți decât să o tratați, mai ales că tratamentul curativ al femeii însărcinate este mai delicat, mai dificil.

Pentru gingii sănătoase, mențineți o igienă orală cât mai bună, astfel :

  • Periați-vă dinții de min 2 ori pe zi, de preferat după fiecare masă, cu o pasta de dinți fără gust, fără miros, mai ales dacă aveți frecvent senzația de greață.
  • Clătiți-vă gura cu apă de gură cu potențial antibacterian mare, mai ales după episoadele de vărsături.
  • Folosiți ața dentară ori de câte ori este nevoie, cel puțin o dată pe zi, deoarece spațiile interdentare sunt locurile preferate ale bacteriilor și inflamația începe, de cele mai multe ori, de acolo.
  • Este foarte indicat să mergeți la stomatolog pentru igienizarea periodică a cavității bucale. Rețineți că proceduri precum detartrajul și periajul profesional sunt total inofensive pentru copilul dumneavoastră și sunt indicate în această perioadă mai mult ca niciodată.

 

Sursa: http://www.doctoruldedinti.info/

Clinica Dentara Ami-Dent

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *