11012152_456873571143907_3012024336103658446_n

Cum poti sa scapi de respiratia urat mirositoare?

1. Periaza-ti dintii si foloseste cat mai des ata dentara
Principala cauza a respiratiei urat mirositoare este tartrul care se depune pe dinti si care devine un mediu propice dezvoltarii si inmultirii bacteriilor. Iar mancarea care ramane intre dinti genereaza alte probleme. Prin urmare, orice om preocupat de imaginea sa ar trebui sa se spele pe zi de cel putin doua ori si, de asemenea, sa foloseasca ata dentara. In acelasi timp insa, nu exagera cu aceste doua operatiuni intrucat o periere prea agresiva poate eroda smaltul, facand dintii vulnerabili la carii.

2. Curata-ti limba
Straturile care se formeaza normal pe limba pot contribui la mirosul neplacut. Pentru a le elimina periaza-ti usor limba cu periuta de dinti. 


3. Evita alimentele precum ceapa si usturoiul
Dupa ce ai consumat ceapa/usturoi nici un periaj al dintilor si al limbii nu te vor ajuta. Singura solutie este sa eviti consumul unor astfel de alimente inainte de intalniri sociale sau profesionale .


4. Scapa de obiceiurile nesanatoase
Respiratia urat mirositoare este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui sa nu fumezi. Fumatul afecteaza tesutul gingiilor si pateaza dintii. 


5. Clateste-te cu apa de gura
Pe langa faptul ca iti improspateaza respiratia, apa de gura imbunatateste protectia prin reducerea tartrului care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.


6. Renunta la dropsurile dupa masa in favoarea gumei de mestecat
Dulciurile favorizeaza inmultirea bacteriilor din gura si mentine mirosul urat. In loc de dulciuri alege guma de mestecat fara zahar. Aceasta stimuleaza productia de saliva. Aceasta este mecanismul natural al gurii impotriva acizilor care pot ataca smaltul dintilor si respiratia urat mirositoare.

 

Clinica Dentara Ami-Dent

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *