Cum sa iti inveti copilul sa aiba grija de dintii lui

Ca și în cazul adulților, igiena cavității orale este extrem de importantă. Perierea dinților se face de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare, indiferent dacă este vorba despre dintii de lapte sau cei definitivi. In ceea ce urmeaza va vom prezenta cum sa va invatati copilul ca igiena orala este extrem de importanta:                                                                                                    

  1. Povesti despre dintisori:

Pentru a atrage copilul inspre asi peria dintii trebuie să îi stârnim interesul. Cea mai bună modalitate este să născocim povești despre dințișori și periaj. Poveștile care dau rezultate sunt cele cu prinți (periuța de dinți) și zmei răi (placa dentară) și cum, dacă folosim periuța de dinți putem îndepărta răul care atacă fortăreața și astfel să salvăm prințesa.

2.  Puterea exemplului:

Este cunoscut faptul că orice copil încearcă sa își imite părinții în viața de zi cu zi. Cea mai eficientă modalitate de a obișnui copilul să își perieze dinții este prin exemplul dat de părinți. Dacă dumneavoastră vă periați dinții dimineața și seara, atunci și copilul vă va imita și astfel își va crea un obicei care va ajuta la igiena cavitatii orale. În ziua de astăzi este foarte simplu  să vă educați copilul în acest sens, cu ajutorul pastelor de dinți speciale, cu gust plăcut și periuțelor mici, colorate și cu diverse forme.

Fiind  alături de copilul dumneavoastră și explicandu-i cu răbdare cum își poate păstra igiena orală, acesta va deveni responsabil o dată cu trecerea timpului și va avea o dantură frumoasă și sănătoasă.

 

Clinica Dentara Ami-Dent

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *